Niet ondersteunde browser
De webbrowser die u momenteel gebruikt, wordt niet langer ondersteund en daardoor is het mogelijk dat functies van deze website niet werken zoals verwacht. Wij adviseren u om te updaten naar een momenteel ondersteunde browser (zoals chroom , Edge of Firefox) om uw veiligheid, snelheid en algemene ervaring te verbeteren.
Met zijn diepe en rijke klank, is de basfluit een octaaf lager dan een standaard concertfluit. Basfluiten worden vaak gebruikt in fluitkoren of jazz.
Met zijn diepe en rijke klank, is de basfluit een octaaf lager dan een standaard concertfluit. Basfluiten worden vaak gebruikt in fluitkoren of jazz.
Ons assortiment van basfluiten is geschikt voor ervaren musici en heeft de optie voor een split E mechanisme of een lage B-voetstuk.Toont 3 van de 3 producten
Basfluiten maken deel uit van de fluitfamilie. Ze bieden een diepere, meer resonerende klank die elk ensemble verrijkt en hebben een toonhoogte van C. Deze instrumenten onderscheiden zich door hun aparte toonhoogte en toon, en bieden een unieke stem in zowel orkest- als kamermuzieksettings. Basfluiten hebben een ontwerp met langere buizen en vaak gebogen kopstukken voor hun grotere bereik, waardoor ze niet alleen fascinerend klinken maar er ook fascinerend uitzien.
Belangrijke kenmerken van basfluiten zijn onder andere hun vermogen om een warme, rijke klank te produceren die prachtig contrasteert met de heldere, lichte klanken van hun tegenhangers met hogere tonen. Deze klankdiepte voegt een weelderige basis toe aan fluitkoren en is even overtuigend in solo-optredens. Moderne ontwikkelingen in materialen en vakmanschap hebben geleid tot een verscheidenheid aan modellen die tegemoet komen aan verschillende voorkeuren en budgetten. Van verzilverde tot massieve Zilver modellen, elke variatie biedt zijn eigen voordelen in termen van geluidskwaliteit en bespeelbaarheid.
De technologie achter basfluiten combineert traditionele principes van fluitbouw met innovatieve ontwerpaanpassingen om de lagere toonhoogte te accommoderen. Dit omvat aanpassingen aan het embouchuregat, de sleutelmechanismen en de totale buislengte, zodat spelers de gewenste klank met comfort en gemak kunnen bereiken. Of het nu voor een gevorderde student of een doorgewinterde professional is, er is een basfluit die voldoet aan de specifieke behoeften en ambities van elke muzikant.
Vóór het midden van de 19e eeuw stond de basfluit bekend als altfluit, maar in de huidige terminologie wordt de basfluit over het algemeen gewoon basfluit genoemd.
Het verschil tussen de basfluit en de gewone fluit is de klank en de toonhoogte. Het klankverschil is dat de basfluit een octaaf lager ligt. Qua lengte is de basfluit veel langer en breder dan de gewone fluit, die veel kleiner is.
De 3 belangrijkste typen fluiten in de fluitfamilie zijn de concertfluit, de altfluit en de basfluit. Al deze typen fluiten worden veel gebruikt in orkesten en produceren een breed scala aan muzikale tonen.